Konjunktuuriinsituudi juht: meil pole majanduskriis, vaid poliitikute tekitatud kriis (4)

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti Konjunktuuriinstituudi direktori Peeter Raudsepa sõnul pole meil praegu majanduskriis, vaid  erinevatest poliitikatest põhjustatud kriis.
Eesti Konjunktuuriinstituudi direktori Peeter Raudsepa sõnul pole meil praegu majanduskriis, vaid erinevatest poliitikatest põhjustatud kriis. Foto: Erlend Staub

Viimase kahe aastaga on Eesti SKT elaniku kohta langenud 86 protsendilt 81 protsendile võrrelduna Euroopa riikide keskmisega. Lootsime, et pürgime oma majandusega Põhja-Euroopasse, kuid viimaste aastate majandusnäitajatega oleme teel Euroopa põhja, ütles Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Peeter Raudsepp tänasel Toiduliidu 18. aastakonverentsil.

Eesti Konjunktuuriinstituudi konjunktuurikell defineerib ära kriisi ja näitab, et kriisid on olnud erinevad. «2009. aasta kriisi mõjud olid väga karmid. Covidist tingitud kriis taastus kiiresti – niipea, kui piirangud tühistati, läks kõik endistviisi edasi – võiks öelda, et isegi paremini. Tänases kriisis on ekspertide arvates olukord paranemas, aga oluline on mõista, et majandusolukorra paranemine ei tähenda majanduse kasvu. Ilmselt on see vaid majanduse halvenemise pidurdumine,» ütles Raudsepp.

Konjunktuurikell
Konjunktuurikell Foto: Konjunktuuriinstituut
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles