KUS PANKROTID ON? Coop pank: suures pildis oleme hästi hakkama saanud

PM Majandus
Copy
Coop Panga juhatuse liikme Arko Kurtmanni sõnul on Eesti majanduslangusega hästi hakkama saanud ja turul on praegu seitse korda rohkem raha, kui eelmise kriisi ajal 15 aastat tagasi.
Coop Panga juhatuse liikme Arko Kurtmanni sõnul on Eesti majanduslangusega hästi hakkama saanud ja turul on praegu seitse korda rohkem raha, kui eelmise kriisi ajal 15 aastat tagasi. Foto: Erlend Staub

Kuigi meediat lugedes võib jääda mulje, et meil on kõik halvasti ja ettevõtteid järjest suletakse, tegelikkuses see nii ei ole ja suurt pilti vaadates oleme hästi hakkama saanud. Keskpangad on küll hoogsalt majanduselu pidurdanud, kuid võrreldes 15 aasta taguse ajaga on meil turul endiselt raha seitse korda rohkem, ütles Toiduliidu tänasel 18. aastakonverentsil Coop Panga juhatuse liige Arko Kurtmann.

Üle 60 päeva tasumata laenude jääk püsib peaaegu ajalooliselt madalamail tasemel (0,3 protsenti väljastatud laenudest) ja kuni 60-päevased võlgnevused püsivad 0,9 protsendi juures. «Me oleme suures pildis hästi hakkama saanud, arvestades, et viimasest viiest aastast kolmel on majanduskasv olnud negatiivne. Majandusruumis raha on ja raha liigub. Mured ja probleemid saavad lahendatud,» ütles Kurtmann.

«Selle aasta majanduskasvuks oodatakse maksimaalselt nullkasvu, tõenäoliselt jääb see siiski alla nulli,» lisas Kurtmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles