Eamets: inimeste hirmutamine Eesti suure laenukoormusega on vastutustundetu

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Bigbanki peaökonomisti Raul Eametsa sõnul ei tasu meil laenuraha kasutamist karta, kuna Eesti on jätkuvalt üks väiksema võlakoormusega riike ELis.
Bigbanki peaökonomisti Raul Eametsa sõnul ei tasu meil laenuraha kasutamist karta, kuna Eesti on jätkuvalt üks väiksema võlakoormusega riike ELis. Foto: Johan-Paul Hion

Bigbanki peaökonomisti Raul Eametsa sõnul takerdub meil debatt majanduse elavdamise meetmete üle inimeste hirmutamisse varsti 40 protsendini kerkiva laenukoormusega, kuid tegelikkuses oleksime ka siis Euroopa Liidu üks madalama laenukoormusega riike.

Tänaste prognooside valguses on teada, et selle aasta eelarve defitsiidi suuruseks kujuneb 3,4 ja järgmise aasta defitsiidiks 5,4 protsenti, kui valitsus mingeid meetmeid ei kavanda.

Eametsa hinnangul võib arutada selle üle, kas selline defitsiidikasv toob kaasa mingeid erimenetlusi Euroopa Komisjonilt, kuid vaadates üldist tausta (kaitsekulude ennakkasv geopoliitilise olukorra tõttu ja Euroopa mõistes väga madal võlakoormus), siis suure tõenäosusega midagi ei juhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles