Elisa: hea tiim ja tähendusrikas töö on olulisemad kui tasuta banaanid

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Elisa IT-juht Villu Teearu.
Elisa IT-juht Villu Teearu. Foto: Elisa

IT-arendajaid on raske värvata, sest turul on neist suur puudus. Palgad on juba kõrged, seega pakuvad ettevõtted lisahüvitisi, näiteks liumäed kontoris, tasuta toitu ja kontorinurgas massaaži. Elisa IT-juht Villu Teearu selgitab, mida arendajad tänapäeval eelistavad.

«Veel mõned aastad tagasi räägiti üsna palju erinevate ettevõtete füüsilistest kontoriruumidest ja sellest, kui palju lahedaid asju IT-firmad oma töötajatele seal pakkuda suudavad – PlayStationitest ja lauatennisest kuni tasuta snäkkide ja jookideni välja. Kellel kõige rohkem kellasid-vilesid oli, see oli justkui ka kõige atraktiivsem,» selgitas ta. «Need on küll asjad, millest ükski inimene ära ei ütle, aga mida päev edasi, seda vähem kriitiliseks need lõpliku töökoha valiku tegemise juures muutuvad.»

Mida küpsemaks on muutunud Eesti IT-maastik, mida kõrgemale tõuseb palgatase ja mida enam kogemusi siinsed talendid erinevate ettevõtete juures omandavad, seda selgemaks ja loogilisemaks muutub ka see, mida tööandja valimisel vaadatakse. Viimaste aastate jooksul ongi seetõttu järjest enam esile kerkinud kõik otseselt tööd puudutav: töö mõju, töökultuur, töö tegemise stiil, vabadus ja paindlikkus ning kõige tehtu väärtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles