Avasta koos kolleegidega kaevurite maailm

Eesti Kaevandusmuuseum
Copy
Foto: Eesti Kaevandusmuuseum

Kaevandusmuuseum on parim koht, kus olla – ilmast olenemata jätkub tegevust nii maa all kui maa peal! Satute kolleegidega otsekui ajatunnelisse ja kogete elu läbi kaevuri prillide. Maa-alusel giidituuril jagub nii romantikat kui judisevat põnevust! Tööle pannakse kogu maa-alune tehnika ning võimalik on proovida isegi puurimist!

Muuseumil on oma metroo – maa-alune kaevurirong, kuhu mahub korraga 35 inimest! Ja kaevurisöökla! Maa all veetis kaevur ööpäevast vaid kolmandiku. Ülejäänud aeg kulus tal oma elu elamiseks. Eesti Kaevandusmuuseum juhatab teid giidituurile mööda Kohtla-Nõmmet kaevurite töölisasulat. Saate teada, millega tegelesid kaevurite naised, mis toimus uhkes kultuuripalees ja kuidas õnnestus Kohtla-Nõmmel maanduda peale kaevanduse sulgemist jalgadele? Need on vaid mõned küsimused, millele annab jalutuskäik vastused.

Soovite peosaali? Muuseumi peosaal mahutab 200 inimest. Konverentsi- ja seminariruumid paiknevad nii maa all kui maa peal. Vajadusel toitlustatakse korraga mitusada inimest. Soovite korraldada kokkutuleku? Tantsupeo? Aga palun! Väliürituste korraldamise võimalus on nii mäe peal kui maa all. Kaevandusmuuseumi 40 hektarilisel territooriumil võib turvaliselt viibida nii koerte kui lastega ja sinna mahub sadu telke ning autokaravane. Seal on murukattega staadion, kus toimus talvel 900 tantsijaga talvine tantsupidu! Suvel saab seal telkida või võistlusi organiseerida.

Kaevandusmuuseumi retromajutus mahutab korraga 34 inimest ja saun 15 inimest. Koostööpartnerid tulevad appi, et viia soovijaid karjäärisafarile või Aidu läbipaistva veega karjääri kanuu, kummiparve või kaatriga sõitu tegema, seinaronimist ja laskumist katsetama, lisaks saab tellida erinevaid meeskonnamänge. Maasturitega varingute veerel ringi rallimine ning põlevkivi karjääri kaunite vaadetega tutvumine on väärt ajaviide.

Kaevandusmuuseumi territooriumil ja selle lähistel on huvilistele mitmeid tasuta vaba aja veetmise võimalusi. Näiteks rulluisurada, rulapark, jõuväljak, discgolfi rada ja matkarajad.

Kaevandusmuuseumi kaevurite maailm juba ei unune! See külastus on elamus, täis ajalugu, uusi kogemusi ja ühiseid mälestusi!

Copy
Tagasi üles