Tallinna Sadama tütarfirma võitis taas suursaarte vahelise riigihanke

PM Majandus
Copy
TS Laevade parvlaev Piret Virtsu sadamas.
TS Laevade parvlaev Piret Virtsu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

TS Laevad on võitnud riigihanke ning osutab mandri ja suursaarte vahel teenust ka aastatel 2026–2033.

Regionaal- ja põllumajandusministeerium tunnistas edukaks ASi Tallinna Sadam tütarettevõtte OÜ TS Laevad pakkumuse riigihankes, millega otsiti partnerit sõitjateveo avaliku teenindamise lepingu sõlmimiseks Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa parvlaevaliinidel.

Eduka pakkumuse alusel sõlmitakse ministeeriumi ja TS Laevad vahel sõitjateveo avaliku teenindamise leping veoteenuse osutamiseks seitsmeaastaseks perioodiks, ajavahemikul 01.10.2026–30.09.2033.

Praegu osutab TS Laevad vastavalt transpordiametiga 11.12.2014 sõlmitud sõitjateveo avaliku teenindamise lepingule Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu parvlaevaliinidel sõitjateveo teenust kuni 30.09.2026.

TS Laevade nõukogu esimees Valdo Kalm hindab kõrgelt võimalust jätkata kvaliteetse teenuse pakkumist Tallinna Sadama ühes stabiilsemas ärivaldkonnas. «TS Laevade klientide rahulolu on läbi aastate olnud kõrge ja meie eesmärk on selle tagamine ka uuel lepinguperioodil.»

TS Laevade juhatuse esimehe Indrek Randveeri sõnul minnakse uuele perioodile vastu enesekindlusega. «Oleme viimased seitse aastat oma teenust järk-järgult arendanud ja parendanud ning oleme nüüdseks saavutanud taseme, millega võib rahul olla. Siiski on meil endil uueks perioodiks üksjagu plaane ning uue lepinguga lisandub ka täiendavaid kohustusi – näiteks hakkame laevadel pakkuma tasuta joogivett; kassadest saab osta mitte ainult üldjärjekorra pileteid, aga ka piletit tuleviku väljumistele; klienditeeninduse tööaeg kestab terve laevade sõidugraafiku aja ning teeme perioodi jooksul uuendusi laeva salongides. TS Laevade ambitsioonikaimad lootused uueks opereerimise perioodiks on muuta laevandus Väinameres keskkonnasäästlikumaks. Selleks loodame kaldataristu arengule, mis võimaldaks edasi minna kolm aastat tagasi alustatud plaaniga muuta parvlaev Piret esimesena täiselektriliseks laevaks.»

Randveer lisab, et omaette eesmärk on jätkuvalt olla pidevas dialoogis saartega, arvestada nende soovidega ning säilitada eelpool mainitud kliendirahulolu tase.

TS Laevad teenindab Virtsu-Kuivastu liini parvlaevadega Tõll ja Piret ning Rohuküla-Heltermaa liini parvlaevadega Leiger ja Tiiu. Ettevõtte laevastikku kuulub ka lisa- ja asenduslaev Regula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles