Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Lufthansa töötajad võitlesid välja kopsaka palgatõusu

Copy
Lufthansa lennuk.
Lufthansa lennuk. Foto: Daniel Kubirski / IMAGO / Scanpix

Saksa lennufirma Lufthansa pardatöötajad saavutasid kuid kestnud läbirääkimiste tulemusena 16,5-protsendise palgatõusu, teatasid pooled neljapäeval.

Märtsis jõudsid palgakokkuleppele ka Lufthansa maapealsed töötajad. Kokkulepe pardameeskondadega on hea uudis tööandjatele, kes seisnuks vastasel korral silmitsi uute streikidega.

Lufthansa pardatöötajad Frankfurdis ja Münchenis korraldasid märtsis nõudmiste läbisurumiseks mitu streiki, mis tõi kaasa ulatusliku lendude tühistamise.

Kokkulepe puudutab 19 000 töötajat ning seda täidetakse 2026. aasta lõpuni. Sel aastal tuleb kaheksa-, järgmisel viie- ja 2026. aastal 3,5-protsendine palgatõus, ütles lennufirma.

Ühekordne toetus hinnatõusude kompenseerimiseks

Lisaks saavad töötajad 3000 euro suuruse ühekordse toetuse inflatsiooni mõju korvamiseks.

«Me võitlesime kõvasti, et see läbi viia,» ütles pardatöötajate ametiühingu UFO läbirääkija Harry Jäger.

Lufthansa personalijuht Michael Niggemann ütles, et see on hea kokkulepe meie kolleegidele salongis, kes teevad iga päev väga olulist tööd, aga ka külalistele, kes saavad taas kindlustundega plaane teha.

Kokkulepe tähendab, et pardameeskonnad ei hakka streikima kiirel suvepuhkuste ajal, kui Saksamaa võõrustab Euroopa meistrivõistlusi jalgpallis.

Märksõnad

Tagasi üles