Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Üks maitsev pühadepasha kogu perele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Järgnev pasha retsept on kokku pandud erinevatest kokaraamatutest saadud õpetuste ja perenaise enda täienduste põhjal. Kogus on nii suur, et maiust jagub neljaliikmelisele perele kohe mitmeks pühadepäevaks.


Poest tuleb osta:

1600 g rosinaga kohupiima
1 pk võid
10 muna
300 g vahukoort
Mandlilaaste
Tsukaati 1 või 2 pk
2 sidrunit
Suhkrut, vanilliini

Valmistamine:

Kohupiim, või, munad, suhkur, vahukoor segada ja kuumutada kuni mullide tekkimiseni
Llisada 2 sidruni mahl
Jahutada 45 min
Valada marliga täidetud sõelale
Panna ööseks külma
Järgmisel päeval kallutada vormist väja ja kaunistada

Tagasi üles