Skandaal suur, raha läinud: tehingud, mis said Eesti Energiale saatuslikuks (1)

Andrus Karnau
Copy
Eesti Energia juht Andrus Durejko (vasakul) ja endine juht Hando Sutter mullu juunis Purtse tuulepargi avamisel. See on üks vähestest fotodest, kus kaks juhti koos. 
Eesti Energia juht Andrus Durejko (vasakul) ja endine juht Hando Sutter mullu juunis Purtse tuulepargi avamisel. See on üks vähestest fotodest, kus kaks juhti koos. Foto: Sander Ilvest

Rahandusminister Mart Võrklaev algatas eile erikontrolli Eesti Energias, et hinnata juhatuse otsuseid ja tehinguid aastail 2020–2023.

Jutt käib Hando Sutteri ametiajast, kes lahkus Eesti Energiast mullu märtsis. Postimehele teadaolevalt ei taha praegune juhtkond eesotsas juhatuse esimehe Andrus Durejkoga eelkäijat avalikult kritiseerida, see on jäetud erikontrolli raportöörile.

Mis on Sutteri ametiaja väidetavad käkid, pole täpselt teada. Postimehele on väidetud, et võimalikke juhtumisvigu on rohkem kui üks. Juhatuse liikme vastutus kestab viis aastat, seega enne 1. jaanuari 2020 aastat hakkama saadud jamadega pole mõtet tegeleda, sest nende eest kedagi vastutusele võtta ei ole võimalik. Seetõttu on mõistetav, et kontrollima hakatakse otsuseid alates 2020. aasta algusest. Juhatuse liikmete vastutus on piiramatu ja halvemal juhul võib lõppeda kriminaalkuriteos süüdistatuna kohtu alla andmisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles