Elektritõukside kindlustuse eelnõu jõuab esimesele lugemisele (1)

BNS
Copy
Elektritõuks. Foto on illustratiivne.
Elektritõuks. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu majanduskomisjon saatis teisipäeval riigikogu täiskogusse esimesele lugemisele eelnõu, mis jõustumisel seab liikluskindlustuskohustuse võimsamatele elektritõukeratastele.

Majanduskomisjoni esimees Priit Lomp märkis, et kindlustuse põhiolemus toimib hästi ning jääb samaks, kuid mõningaid detaile tuleb ajakohastada. «Väiksemad sõidukid on läinud nii võimsaks, et nendega juhtunud õnnetustes saavad inimesed viga ning seda riski on vaja maandada. Sellepärast ühineme Euroopa Liidu algatusega hakata kindlustama kergliikureid, mille kiirus ulatub üle 25 kilomeetri tunnis või üle 14 kilomeetri tunnis, kui sõiduk kaalub üle 25 kilo,» selgitas Lomp ja lisas, et menetluse käigus võib tekkida vajadus eelnõu täiendada.

Kindlustatud peab olema iga sõiduk, mis liigub maismaal üksnes mootori jõul. Erand tehakse mootoriga ratastoolidele ja üksnes piiratud alal kasutatavatele sõidukitele nagu murutraktorid. «Selleks et lihtsamini aru saada, kas sõidukile laieneb kohustuslik liikluskindlustus või mitte, plaanib Eesti Liikluskindlustuse Fond teha veebi põhjaliku abimaterjali,» lisas esimees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles