Automüüja: eestlased soovivad järjest enam autost loobuda

PM Majandus
Copy
Topauto kinnitusel ei soovi enam iga kolmas kasutatud auto loovutaja uut autot. Pilt on illustreeriv.
Topauto kinnitusel ei soovi enam iga kolmas kasutatud auto loovutaja uut autot. Pilt on illustreeriv. Foto: Andres Raudjalg

Esimese kvartali automüüki mõjutasid nii Soome sadamatöötajate streik kui ka inimeste äraolev ootus automaksu suhtes, selgus Topauto müügistatistikast. Sealjuures on kasvanud nende inimeste hulk, kes soovivad oma autot müüa, aga uut mitte osta.

Topauto müügijuhi Janek Eskori sõnul käib autoturul endiselt aktiivne ootamine ning kliendid küll käivad salongis uusi autosid piilumas, ent ostuotsusega veel ei kiirusta. Kevadine autovahetusperiood on alles hoogu sisse saamas. Selle tõttu jäi uute autode esimese kvartali müük eelmisele aastale 16 protsendiga alla. Märtsi uute autode müük jäi Topautos väiksemaks 22 protsendi võrra.

«Tavaliselt on märts autokaupmeestele hea kuu, sest kevadega hakkavad inimesed rohkem mõtlema oma sõiduki väljavahetamisele, kuid sel aastal oleks kevad justkui hiljaks jäänud. Rohkem huvi täheldasime alles päris märtsi lõpus,» selgitas Eskor. «Lisaks mõjutas märtsi tulemust otseselt Soome sadamatöötajate streik. Autode tarnesse on tekkinud paarinädalane nihe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles