Riisalo Eesti majandusplaanist: praegu on kõige tähtsam anda Ukrainale abi (2)

BNS
Copy
Tiit Riisalo
Tiit Riisalo Foto: Madis Veltman

Riigikogu ees esines teisipäeval majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo, kes andis ülevaate riigi pikaajalise arengustrateegia «Eesti 2035» elluviimisest oma valdkonnas.

Minister märkis, et praegu on kõige tähtsam anda Ukrainale sõjalist abi, toetada nende teekonda Euroopa Liitu ja NATOsse ning aidata riiki uuesti üles ehitada, ent nentis, et samal ajal peab Eesti kasvama ja edasi arenema. Riisalo osutas, et dokument «Eesti 2035» seab tema juhitavale ministeeriumile sihid majanduse, digitaalse arengu ja tööturu valdkonnas.

Riisalo sõnul on mitmes valdkonnas eesmärk juba saavutatud või ollakse sellele lähedal. «Eesti tööjõus osalemise määr ei ole kunagi olnud nii kõrge. Mullu kasvas see 73,9 protsendini, olles nii oluliselt kõrgemal kui 2035. aastaks võetud siht 72,1 protsenti,» ütles minister. «Rahulolu avaliku digiteenusega on viimase kahe aasta jooksul kasvanud 69 protsendist mulluse 83 protsendini. Kuigi 2035. aastaks on latt kõrgel – 90 protsendi peal –, siis liigume õiges suunas,» osutas Riisalo.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles