ANNA AMETILE TEADA Konkurentsiamet avas vihjeportaali

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Konkurentsiametile saab nüüd arvuti või nutitelefoni teel teada anda kõikidest konkurentsiameti tegevusvaldkondadega seotud rikkumistest.
Konkurentsiametile saab nüüd arvuti või nutitelefoni teel teada anda kõikidest konkurentsiameti tegevusvaldkondadega seotud rikkumistest. Foto: unsplash.com

Konkurentsiamet avas rikkumiste vihjeportaali, mille kaudu saab ametile teada anda kõigist konkurentsiameti tegevusvaldkondadega seotud rikkumistest, sõltumata sellest, kas tegemist on hinnakartelli või energiaturu reeglite rikkumisega.

Konkurentsi erimenetluste valdkonna juhi Elen Jalaki sõnul on oodatud kõik vihjed. «Infot saab anda anonüümsena, sest amet ei kogu ega töötle vihjeandja andmeid,» ütles Jalak pressiteate vahendusel.

Konkurentsireeglite rikkumiste avastamine ja tõendamine on tihti väga keeruline. Seepärast mõtlevad konkurentsiametid maailmas pidevalt välja uusi viise ja lahendusi, kuidas teha rikkumise info esitamine võimalikult lihtsaks. «Eesti Konkurentsiamet on väike ja kõikjale me ei jõua, seetõttu julgustame kõiki teada andma kahtlastest tehingutest ja lepingutest, mis kahjustavad konkurentsi ja seeläbi meie majanduskeskkonda,» ütles Jalak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles