Luminori peaökonomist: rohepöörde juures unustatakse ära põhiküsimus (6)

BNS
Copy
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla tõdes, et kuigi tööstuskasv näitab veel kahanemise märke, on töötleva tööstuse väljavaade aasta vaates mõõdukalt optimistlik.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla tõdes, et kuigi tööstuskasv näitab veel kahanemise märke, on töötleva tööstuse väljavaade aasta vaates mõõdukalt optimistlik. Foto: Mihkel Maripuu, Postimees

Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla hinnangul ei jõua uued tööstused ja rikkus Eestisse, kuna riigis pole piisavalt roheelektrit.

«On selge, et tööstusinvesteeringud jäävad Eestisse tulemata ja tundub, et Eesti vähene elektripakkumine ja rohelise elektri puudus on üks olulistest põhjusest. Eestisse oleks tulemas ettevõtteid, kes kasutaks teravattide mahus elektrit, aga nad ilmselgelt ei saa tulla, enne kui näevad, et vajalik elekter on olemas või kindlalt tulemas. Täna ei julge veel keegi siia oma tootmist planeerida. On oluline meeles pidada, et iga regulatsiooniprotsess võtab aega aastaid ning kui riik praegu otsuseid ei langeta, siis mööduvad järjekordsed aastad kiiresti edasiste arenguteta,» ütles Uusküla.

Rohepöörde juures unustatakse ära põhiküsimus, kuidas me sellest võita saame.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles