6 nõuannet, kuidas reisides rahaasju turvaliselt korraldada

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
VILJANDI, EESTI,05JUL21
Turism. Reisimine. Bulgaaria. Kuldsed Liivad on mereäärne kuurort Bulgaaria idaranniku põhjaosas. 
ELMO RIIG/SAKALA
VILJANDI, EESTI,05JUL21 Turism. Reisimine. Bulgaaria. Kuldsed Liivad on mereäärne kuurort Bulgaaria idaranniku põhjaosas. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig

Eesti heitlikust kliimast reisivad inimesed üha enam sooja päikese alla teiste riikide kultuuri nautima. Et reis kulgeks sujuvalt, on oluline teha raha ja maksevahendeid puudutavad otsuseid eelkõige turvalisust silmas pidades. SEB turbejuht Kätlin Kukk andis kuus soovitust, kuidas tema ise reisile minnes riske maandab.

  • Viige ennast kurssi sihtriigi turvalisuse ja võimalike ohtudega. Kõige lihtsam viis selleks on guugeldamine. Pöörake seejuures erilist tähelepanu, millised on riigis esinevad peamised kuritegevuse tüübid, näiteks taskuvargused, inimröövid jne.
  • Leitud info põhjal saab planeerida rahaliste vahendite kasutuse – kas kasutada sularaha, pangakaarti, nutilahendusi või kõiki kolme. Tasub ette mõelda, millised olukorrad võivad reisil tekkida ning milline maksevahend on nendes olukordades kõige mõistlikum lahendus. Mõelge läbi, mida teete siis, kui valitud rahalise vahendiga midagi juhtub ning millised on sellisel juhul alternatiivid. Näiteks, kui rahakott sularahaga ära varastatakse, siis kuidas ja milliste vahenditega edasi toimetada.

Kätlinil endal on reisil alati kaasas kolm pangakaarti: peamine kaart, mis on eraldiseisev igapäevaselt kasutatavast pangakaardist ja kontost ning miks mitte teises pangas. On oluline, et kaart oleks seotud kontoga, kus ei ole suuri rahasummasid ja püsivaid sissetulekuid, vaid et sinna saaks raha kanda vastavalt vajadusele. Nii saab kaarti kasutada nii majutusbroneeringute tegemiseks kui ka reisil ostlemiseks, kuid ei pea tundma ohtu, et pangakaardi kadumine või selle andmete lekkimine suurem püsiva kahju kaasa tooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles