KELLE TASKUID TÄIDAB SÕDA Ettevõtete kasumid paisuvad nagu pärmi peal (1)

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Rheinmetall Landsysteme ja Krauss-Maffei toodetud lahingumasin Puma, mis asendab Saksamaa maaväe lahingumasinaid Marder.
Rheinmetall Landsysteme ja Krauss-Maffei toodetud lahingumasin Puma, mis asendab Saksamaa maaväe lahingumasinaid Marder. Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS/Scanpix

Euroopa relvatootjate aktsiad on justkui peegelpildis baromeeter, mis näitab süngete sõjapilvede osakaalu rahutaevas. Kui relvatootjatel ei lähe väga hästi, on maailm turvaline paik elamiseks, kuid kui relvatootjate aktsiad rokivad, siis on maailmas ärevad ajad. Praegu kui ka lähitulevikus läheb relvatootjatel hästi.

Euroopa üks tuntumaid kaitsetööstuse ettevõtteid on Saksamaa tehnoloogiakontsern Rheinmetall AG, mille käive oli möödunud aastal 7,176 miljardit eurot. Käibekasv tunamulluse aastaga oli 12 protsenti ning kasvu taga olid ülemaailmsed globaalsed pinged, eelkõige sõda Ukrainas.

Kontsern kirjutas oma möödunud aasta ülevaates, et Rheinmetall on muutunud Ukraina jaoks oluliseks partneriks. Ettevõte tarnib Ukrainasse alates taktikalistest sõidukitest ja õhutõrjesüsteemi Gepard moonast kuni mobiilsete välihaiglateni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles