Rahandusministeeriumi kevadprognoos: häid uudiseid peab veel ootama (5)

Liina Laks
Copy
Majandusprognoos tutvustamisel märkis rahandusministeeriumi riigi rahanduse talituse juhataja Kadri Klaos, et maksutulu väheneb ja osalt on selles süüdi nõrk majandus.
Majandusprognoos tutvustamisel märkis rahandusministeeriumi riigi rahanduse talituse juhataja Kadri Klaos, et maksutulu väheneb ja osalt on selles süüdi nõrk majandus. Foto: Madis Veltman

Rahandusministeerium tutvustas neljapäeval värsket majandusprognoosi, mille näitajad olid üsna nutused. Häid uudiseid peaks tooma järgmised aastad.

Eesti majandus tammub tänavu rahandusministeeriumi hinnangul paigal: majanduskasv jääb nulli. See on siiski reipam oletus kui Eesti Panga oma – nemad pakkusid, et Eesti majandus kahaneb tänavu 0,6 protsenti.

Peamine küsimus on, kas anda hoogu majandusele või teha korda riigi rahandus – kahte asja korraga õieti ei saa. Rahandusminister Mart Võrklaev (pildil) ütles, et Eesti majandus peaks tänavu teisel poolaastal tõusule pöörduma. «Aasta lõpuks näeme küll nullkasvu, aga see pole enam ka miinus,» märkis Võrklaev. «Suures defitsiidis pikalt elada pole võimalik. Majanduse aeglasem taastumine ja väiksem maksulaekumine pole pilti paremaks teinud.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles