Eamets: rahandusministeerium on majanduse osas optimistlikum kui Eesti Pank (3)

PM Majandus
Copy
Raul Eamets
Raul Eamets Foto: Tairo Lutter

Bigbanki peaökonomist Raul Eamets nentis neljapäeval avaldatud rahandusministeeriumi majandusprognoosi kommenteerides, et ministeerium on natuke optimistlikum kui hiljuti sama harjutuse läbi teinud keskpanga analüütikud.

Samas tõdes Eamets, et poliitikute rõõmurikkuja rolli sattunud Eesti Pank on juba oma prognoosinumbritega ootused alla toonud ehk eelmise aasta rõõmsatest kasvunumbritest said sellel aastal nukrad languse numbrid. «Eesti Pank prognoosib selle aasta majanduskasvuks -0,6 , rahandusministeerium 0 protsenti. Järgmine aasta on lootusrikkam, mõlemad institutsioonid prognoosivad üle 3 protsendi majanduskasvu,» märkis Eamets teates.

Tulenevalt paremast majandusprognoosist võib Eametsa sõnul eeldada, et rahandusministeeriumi töötuse näitajad on ka natuke paremad kui Eesti Pangal, kelle vastavad näitajad olid selleks aastaks 7,6 ja järgmiseks aastaks 7,2 protsenti. «Käesoleva vinduva kriisi üks peamisi tunnuseid ongi tugev tööturg ehk siis analüütikute prognoosid kiiresti kasvavast töötusest ei ole täitunud. Eksinud on ka käeoleva kommentaari autor,» selgitas ökonomist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles