TTJA annab nõu: mida teha, et reisist ei saaks suur rahaline hoop

Angelina Täker
, ajakirjanik
Uuendatud 4. aprill 2024, 11:01
Copy
Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet.
Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet. Foto: Kermo Benrot, Postimees

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) tuletab inimestele meelde, mida silmas pidada, et esmapilgul ahvatlev reisipakkumine ei osutuks lõpuks suureks rahaliseks kahjuks.

Reisi ostes tuleb uurida tähelepanelikult teenusepakkuja tausta. «Viimastel aastatel on muutunud väga populaarseteks sotsiaalmeedia grupid, mille eesmärk on muuta tarbijale erinevate soodsate reisipakkumiste leidmine mugavamaks. Gruppides postitavad nii reisikorraldajad, reisivahendajad kui ka reisihuvilised ise, kes otsivad pakkumisi just neile sobivateks kuupäevadeks. Samas ei ole aga kõik reisipakkujad sellised, kes täidavad kõiki nõudeid ja kellelt ostetud pakettreis on kaetud tagatisega,» kommenteeris TTJA ettevõtluse osakonna juhataja Ulrika Paavle.

«Paljud ei teagi, et pakettreiside korraldajal peab olema tagatis. Tagatis katab näiteks reisitasu tagasisaamise, kui reisikorraldaja peaks enne reisi või selle ajal muutuma maksejõuetuks ning reis seetõttu kas osaliselt või täielikult ära jääb,» lisas Paavle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles