LÄHEB ÄRIKS Infortar sai konkurentsiametilt loa piimandusfirma ostuks

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Infortari tegevjuht Martti Talgre (vasakul) ja Halinga juhataja Raul Peetson on käed löönud. Oodata jääb veel konkurentsiameti otsust.
Infortari tegevjuht Martti Talgre (vasakul) ja Halinga juhataja Raul Peetson on käed löönud. Oodata jääb veel konkurentsiameti otsust. Foto: Infortar

Konkurentsiamet andis investeerimisettevõttele Infortar loa Eesti ühe suurima, Pärnumaal asuva piimandusettevõtte Halinga 51 protsendi suuruse osaluse omandamiseks.

«Infortarile tähendab see tehing sisenemist uude tegevusvaldkonda. Samas tuleb arvestada, et tänapäevane põllumajandus on palju laiem põlluharimisest ja piimatootmisest, see hõlmab valdkondi, milles meil on varasem kogemus, nagu ringmajandus ja taastuvenergeetika,» märkis Infortari tegevjuht Martti Talgre.

Halinga OÜ on Eesti üks suurim piimatootja ja piirkonna oluline tööandja, kus töötab üle 70 inimese. Halinga lüpsikarja ja noorloomade arv ulatub üle 3000 ning haritava maa suurus 3700 hektarini. OÜ Halinga jätkab senist tegevust Infortari kontserni liikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles