Vaata, kas sinu maakodu juurde jõuab Enefiti valguskaabel (2)

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Enefit rajas uue põlvkonna valguskaablivõrgu, mis toob ligi 80 000 majapidamisele ülikiire interneti- ja teleteenuse valmiduse.
Enefit rajas uue põlvkonna valguskaablivõrgu, mis toob ligi 80 000 majapidamisele ülikiire interneti- ja teleteenuse valmiduse. Foto: Enefit

Enefit rajab uue põlvkonna valguskaablivõrku, mis toob praegu ligi 80 000 majapidamisele ülikiire interneti- ja teleteenuse valmiduse. Neist pooled on ehitatud riikliku toetusmeetme abil, mis vältas viis aastat ning sai eduka punkti eelmise aasta lõpus. Väljaspool Tallinna ja Tartut saab ülikiire internetiga liituda iga viies majapidamine. 

«Meie paigaldatud operaatorineutraalne võrk tagab liitunutele ülikiire internetiühenduse ning kindlustunde tulevikuks. Igal ajal on võimalik valida oma vajadustele ja rahakotile sobiv tele- ja internetiteenuse pakkuja ning soovi korral ka pakkujat vahetada,» ütles Enefiti juhatuse esimees Kelli Toss-Kaasik.

Lisaks toetusmeetmes sisalduvatele aadressidele lõi Enefit täiendava investeeringuga liitumisvõimalused mitmetele naabrusse jäävatele aadressidele, mis ei olnud toetuse saajate nimekirjas. Kokku sai nõnda liitumisvõimaluse ligi 67 000 majapidamist. Ehitatud sidetrasside kogupikkus on ligikaudu 2000 kilomeetrit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles