Team Saku väärtustab töötajate heaolu ning pakub huvitavat tööd mitmetel erialadel

Saku Õlletehas
Copy
Foto: Saku Õlletehas

Pika ja väärika ajalooga Saku Õlletehasel on olnud läbi aegade täita oluline roll Eesti ühiskonna- ja kultuurielu edasiarendamisel. Täna on tehas Saku valla üks suurim tööandja, pakkudes tööd ligi 300 inimesele ning edendades innovatsiooni ja keskkonnasõbralikku tulevikku.

Läbi mitme aastakümne on Saku Õlletehase panus ühiskonda olnud märkimisväärne. Toetatud on erinevate projektide elluviimist, heategevust, haridust, kultuurielu, kogukonnaprojekte ja palju muudki. Seega võib öelda, et Saku Õlletehas on suur osa Eesti elust ja selle eduloost.

Kui tavainimesele on õlletehas tuntud eelkõige oma toodete poolest, on tegelikult ettevõttel veel mitu huvitavat tahku, mis väärivad tähelepanu.

Rahvusvaheline tegevussuund ja järjepidev innovatsioon

Ettevõtte tänane positsioon on saavutatud läbi pideva arengu ja innovatsiooni. Juba 90ndatel tegeleti koostöösidemete loomise ja uute toodete arendamisega. Sellele järgnes millenniumiperiood, kus Saku Õlletehas tunnistati esimeseks õlletehaseks Eestis, mis vastas kvaliteedisüsteemi ISO 9001 standardile. 2008. aasta tõi kaasa veelgi suuremad muudatused – ettevõttest sai globaalse õllekontserni Carlsberg Grupi täisväärtuslik liige, mis avas ühtlasi uued võimalused ettevõtte rahvusvaheliseks arenguks ja koostööks.

Foto: Saku Õlletehas

«Olles suure rahvusvahelise kontserni väike osa, on hästi heaks eeliseks, et suurtest organisatsioonidest saab palju õppida ja šnitti võtta, aga seejuures säilib ka paindlikkus asju omamoodi otsustada ja teha, sest ega keegi otseselt piire ei sea,» ütleb Jaan Härms, Saku Õlletehase juhatuse liige.

Jaan Härms
Jaan Härms Foto: Saku Õlletehas

Ettevõtte arengule suunatus ja panus on suur nii kohalikul kui riigitasandil. 2022. aastal sai ettevõte peresõbraliku tööandja hõbetaseme, 2023. aastal tunnustati ettevõtet «Riigikaitse toetaja 2023» tiitliga ja lisaks nimetati samal aastal ettevõte Saku valla aasta ettevõtteks ning talle omistati ka tiitel «Aasta noorte sõber 2023».

Karjäärivõimalused ja töötajate heaolule keskenduv motivatsioonipakett

Saku Õlletehases töötab ligikaudu 300 töötajat ning ettevõte pakub mitmekülgseid karjäärivõimalusi paljudele erinevate erialade esindajatele. Ameteid leiab müügist turunduseni ja tootmistöölistest laboritehnikuteni. Globaalse haardega kontserni kuulumine loob kõigele lisaks soovi korral võimaluse välismaal töötada.

Foto: Saku Õlletehas

«Team Sakus mõtleme alati oma töötajate soovidele ning sellele, mis võiks neid iga päev tööle tulles motiveerida. Paneme suurt rõhku töötajate võrdsusele ja töökeskkonna mitmekesisusele. Meie töötajate tagasisidest lähtuvalt oleme kokku pannud vastava motivatsioonipaketi. Teiste seas pakume oma töötajatele aasta-, tööjuubeli- ja soovituspreemiat, paindlikku töökorraldust, nädalast talvepuhkust, sporditoetust, kingitusi suuremateks tähtpäevadeks, töötajate lastele koolitoetusi, vaba päeva sünnipäeva puhul ja palju muud huvitavat, ent ka praktilist,» kirjeldab Saku Õlletehase personaliosakonna juht, Gea Liblik töötajatele kohandatud motivatsioonipaketti.

Gea Lilblik
Gea Lilblik Foto: Saku Õlletehas

Siiski, kui Saku Õlletehase töötajatelt küsiti, miks neile meeldib õlletehases töötada, siis kõikide mainitud hüvede kõrval on töötajate endi jaoks üks kõige olulisem põhjus omavaheline hea läbisaamine, kokkuhoidev meeskond ja ühtne tiimivaim.

«Meil siin Sakus on väga tugev ühise kollektiivi tunne, Saku tunne või Saku vibe. See omavaheline tunne on meid meeskonnana siduv ja koos hoidev. Ma väga loodan, et kasvõi mingil määral paistab see ka ettevõttest väljapoole ning loob usaldust nii Saku brändi, meie töötajate kui ka toodete vastu,» ütleb Härms.

Tutvu #TeamSaku karjäärivõimaluste ja vabade töökohtadega SIIN.

Keskkonnahoid ja loodusressursside säästlik kasutamine

Saku Õlletehas on olnud Eestis suurtest toidutööstuse ettevõtetest paljuski teerajajaks kestliku arengu teemade juurutamises oma äritegevusse. Keskkonnahoid ja loodusressursside säästlik kasutamine on juba aastaid olnud erilises fookuses, mille nimel teeb tehas järjepidevalt uusi samme. Kontserni üldeesmärk on saavutada 2040. aastaks süsinikuneutraalsus ning selleks on käivitatud programm «Koos NULLI suunas ja edasi».

«Arvan, et tänapäeval on jätkusuutlikkusest saanud ettevõtete jaoks hügieenifaktor. Meie lähtume oma tegevuses eesmärgist, et kogu Saku Õlletehase toote jalajälg põllust poeletini oleks aastaks 2040 ümmargune null. Kahtlemata annavad ka kvaliteedimärgised tunnustust sellele, et me ei ole pelgalt osa suurest globaalsest kontsernist, mis «kusagil midagi teeb», vaid et me siinsamas Eestis järgime neid eesmärke ja astume konkreetseid samme nende saavutamiseks,» lisab Härms.

Juba 2013. aastal osales Saku Õlletehas esimest korda Vastutustundliku Ettevõtluse Indeksi küsimustikus, mis on Eesti vanim ja tunnustatuim ettevõtete tegevust kestlikkuse vallas hindav mõõdupuu. Küsimustik aitab põhjalikult mõtestada organisatsiooni ühiskondlikku vastutust keskkondlikus, sotsiaalses ja majanduslikus mõõtmes.

Kolmel esimesel aastal hinnati tehase tegevust pronkstasemega. Aastal 2016 omistas Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum Saku Õlletehasele juba hõbemärgise, mis pälviti ka järgmistel aastatel, ning 2020. aastal tunnustati Saku Õlletehast tegevuse eest kestliku arengu vallas esimest korda kuldmärgisega. Sealjuures oli tegu ainukese toidutööstuse ettevõttega, keda kõrgeima taseme tunnustuse vääriliseks peeti. Ettevõttel oli suur rõõm ja au on tõdeda, et ka 2023. aastal premeeris Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum Saku Õlletehast ainsa joogitööstusettevõttena kuldmärgisega.

Foto: Saku Õlletehas

Viimaste aastate suurimateks saavutusteks keskkonnasäästlikkuse teemal saab pidada 2022. aastal Saku Õlletehase tööstushoone katusele rajatud päikesejaama, mis on ühtlasi ka suurim tööstushoone katusele rajatud päikesepark, ja 2023. aastal kasutusele võetud süsihappegaasi kokkukogumise ja taaskasutamise süsteemi, mille eesmärk on koguda kokku jookide valmimisel käärimisprotsessi käigus tekkiv süsihappegaas ning seejärel selle tagasisuunamine ringmajandusse.

Samuti võttis õlletehas 2015. aastal kasutusele keskkonnasõbralikud hübriidautod ja alustas samal aastal 100-protsendiliselt taastuvelektri kasutamist. 2021. aastal võeti kasutusele ka 100-protsendiliselt taaskasutatud materjalidest valmistatud kile, mida kasutatakse toodete pakendamisel. Selle sammuga vähendab joogitööstus õhkupaisatavate heitmete (CO2) kogust aastases arvestuses 81 tonni võrra.

Saku Õlletehasese kohta leiab lisainfot SIIT.

Copy
Tagasi üles