Tartu ja Tallinna Turud juhid: tarbijad eelistavad järjest rohkem kohalikku kaupa

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Tallina Turud juhataja Kersti Otteson Nõmme turul.
Tallina Turud juhataja Kersti Otteson Nõmme turul. Foto: Kätlin Lest

Tänapäeval, kus suured jaekaubandusketid domineerivad, on turgudel endiselt oluline roll, pakkudes tarbijatele ainulaadseid eeliseid, mida mujalt ei leia.

«Teada on, et turg on kõige traditsioonilisem kauplemise ja ostlemise koht ja selles suhtes on Tartu turul väga hea ja tugev roll, toimetades kahes kohas. Vabaduse puiesteel, kus on legendaarne turuhoone, mis on ehitatud 1938. aastal ja on selline tuntud turismiobjekte Tartu linnas ja teine koht on meil Emajõe ääres Dorpati hotelli juures, kus toimetatakse küll aasta läbi, aga inimestele on ikkagi kõige rohkem teada just see suvine hooaeg, mis hakkab aprillist pihta taime müügiga ja kasvab sealt edasi – maasika müük, kartuli müük ja õuna müük,» selgitas Tartu Turu juht Rene Kiis turu olekut.

Tallinna linna hallatava asutuse Tallinna Turud haldusesse kuuluvad Nõmme-, Mustamäe- ja Kalaturg ning Viru tänava lillekioskid Tallinna vanalinnas. Tallinna Turud juhataja Kersti Otteson sõnas samuti, et turg on traditsioonide hoidmise koht. «Näiteks Nõmme turg on ikkagi väga pika traditsiooniga klassikaline turg, kus on kaup on värske, kvaliteetne ja eestimaine,» selgitas Otteson Nõmme turu olekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles