Elektrirongides algaval rattahooajal jalgrattapiletit ei küsita

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
1. aprillist algaval rattahooajal saab Elroni elektrirongides transportida jalgratast tasuta, kuid kaugliinidel jääb see ikka tasuliseks.
1. aprillist algaval rattahooajal saab Elroni elektrirongides transportida jalgratast tasuta, kuid kaugliinidel jääb see ikka tasuliseks. Foto: Raul Mee

1. aprillist algaval rattahooajal saab Elroni elektrirongides transportida jalgratast tasuta, samuti kahekordistub läänesuunda ja Tallinna–Aegviidu liini teenindavates elektrirongides jalgrattakohtade arv. Nagu ka varasematel aastatel, on diiselrongides 1. aprillist 31. oktoobrini jalgrataste vedu tasuline.

«Algaval jalgrattahooajal on elektrirongides jalgrataste transport tasuta, et aidata kaasa keskkonnasõbralike liikumisviiside edendamisele. Samuti saab nüüd läänesuunda ja Tallinna–Aegviidu liini teenindavates elektrirongides jalgrattaid paigutada lisaks C-alale ka nende sissepääsude juurde, kus varem oli lubatud hoida vaid lapsevankreid,» ütles Elroni klienditeenindusjuht Ardo Roosenberg. «Näiteks neljavagunilise elektrirongi puhul on 1. aprillist võimalik rongiga vedada senise kümne jalgratta asemel kuni kakskümmend. Tähistatud ala jalgrataste ja lapsevankrite paigutamiseks asub iga väljapääsu juures.»

Roosenberg pani aga jalgratturitele südamele, et elektrirongides jalgrataste vedamisel tuleb arvestada nii lapsevankrite kui ka ratastooli kasutavate inimeste vajadustega. «Laiendasime küll võimalusi jalgrataste paigutamiseks elektrirongides, kuid endiselt tuleb esmajärjekorras arvestada liikumispuuetega inimeste ja väikelaste vajadustega,» lisas ta. «Kindlasti peavad jalgrattaga reisijad ka jälgima, et lühikese perrooniga peatuste puhul saab väljuda ikkagi ainult läbi C-ala.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles