SEB: laadimistaristu nappus pärsib elektriautodele üleminekut (2)

BNS
Copy
Eesti inimesed eelistavad pigem kalleid elektriautosid ja täna on keskmine elektriauto soetaja Tallinnas ja Harjumaal elav, eramut omav ning keskmisest kõrgemat palka teeniv inimene.
Eesti inimesed eelistavad pigem kalleid elektriautosid ja täna on keskmine elektriauto soetaja Tallinnas ja Harjumaal elav, eramut omav ning keskmisest kõrgemat palka teeniv inimene. Foto: David Zalubowski

Elektriautode müüginumbrid on viimasel ajal pidurdunud, kusjuures üks põhjus on magalarajoonide olematu laadimistaristu, samuti ei täida Keskkonna Investeeringute Keskuse pakutav elektriauto ostutoetus praegusel kujul oma eesmärki, rääkis SEB liisingujuht Rein Karofeld.

«Euroopa Liit, sealhulgas Eesti, on seadnud eesmärgiks saada 2050. aastaks kliimaneutraalseks. Suurimaks väljakutseks on seejuures transpordi ümberkujundamine,» märkis Karofeld.

Tema sõnul on elektriautode müük Eestis hakanud viimastel kuudel pidurduma, sest valdkonna entusiastid ja tulihingelisemad pooldajad on oma elektriauto juba soetanud. «Oluline murdepunkt elektriautode omaksvõtuks ehk viie protsendi piir on aga jätkuvalt kaugel - hetkel räägime Eesti puhul veidi enam kui 6000-st registreeritud elektriautost autoregistris. Vajame järgmist sammu, mis tagaks magalarajoonides elektrifitseeritud sõidukitele üleminekuks vajaliku laadimistaristu. See pole aga võimalik ilma riigi ja kohalike omavalitsuste selge toeta,» ütles Karofeld.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles