Põlvamaa toiduringluskapp päästis aastaga mitu tonni toitu

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Põlvas asuv toiduringluskapi vabatahtlikud on aastaga päästnud tuhanded kilosid toitu, mis muidu oleks jõudnud prügikasti.
Põlvas asuv toiduringluskapi vabatahtlikud on aastaga päästnud tuhanded kilosid toitu, mis muidu oleks jõudnud prügikasti. Foto: Sander Silm/Postimees

Veebruari lõpus tähistas Põlvas asuv toiduringluskapp oma esimest sünnipäeva ja selle aja jooksul on päästetud tuhanded kilosid toitu, mis toidupoodides, kohvikutes, töökohtades ja kodudes on üle jäänud ning mis muidu oleks jõudnud prügikasti.

Toiduringluskapi taga on MTÜ Põlvamaa Tsõõrimajanduse 8 vabatahtliku ja esimese toidukorje tegid vabatahtlikud mullu 25. märtsil Coop Põlva kauplustest. «Tänu suurepärasele koostööle poodide vahetusevanemate ja kaupluse juhtkonnaga on olnud võimalus laiendada kapis leiduva valikut, tagada kapi jätkusuutlik toimimine ja vähendada toidujäätmetest tekkivat keskkonna jalajälge,» rääkis vabatahtlik Kanni Kallastu.

Statistikast rääkides lisas ta, et aastaga on tehtud MTÜ kaheksa vabatahtliku poolt 124 toidukorjet, mis tähendab ca 310 töötundi ehk 38 8-tunnist tööpäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles