Ettevõtjad: Pärnumaa kogukond on juba meretuuleparkidele õla alla pannud

PM Majandus
Copy
Meretuulepark
Meretuulepark Foto: MICHAEL KOOREN/REUTERS

Pärnumaa ettevõtjate sõnul on meretuulepargid piirkonda igati oodatud, et elavdada kohalikku majandust, anda inimestele tööd ning meelitada piirkonda investeeringuid. Kusjuures laevaehitajatele on meretuulepargid juba töömahtu juurde tekitanud.

Pärnu Sadamal on seljataga edukas aasta: mullune käive oli viimase 20 aasta üks parimaid. Edukas tulemus tehti pea kõikides kaubagruppides – ekspordis eriti ümarpuidu ja graanuli vallas, imporditi aga ohtralt killustikku. Oodatakse aga uut edulugu, mille aluseks on meretuulepargid. «See on meie suurim lootus. Oleme kohtunud kohalike omavalitsuse esindajatega, kes kõik saavad aru, et tegemist oleks Pärnu regiooni jaoks väga positiivse investeeringuga,» ütles Pärnu sadama juhatuse liige Mati Einmann. Sadam on omalt poolt valmis – olemas on koht, kuhu ehitada tuuleparkide hooldussadam, seega suuri investeeringuid iseenesest tegema ei peaks.

«Meretuuleparkidest saaks meie jaoks täiestu uus ärisuund. Praegu oleme kaubasadam, aga see annaks meie teenustele täiesti uue suuna. Nii meie, kui ka arendajad oleme sellest väga huvitatud. Pärnumaa on heas asukohas – meil on sadamakai, kuhu tuuleparkide laevad saavad silduda ja meil on head juurdepääsud ning majutusvõimalused. Lisaks koolitatakse meil juba praegu vajalikku tööjõudu. Kogu kohalik kogukond on võtnud suuna, et haakuda meretuuleparkidega ja panema arendusele õla alla,» rääkis Einmann.

Tagasi üles