Tallinn plaanib rajada Toompea müüri juurde jalutusraja

PM Majandus
Copy
Toompea loss ja tugimüür.
Toompea loss ja tugimüür. Foto: Ilja Matusihis / Tallinna linnameedia

Kesklinna valitsus plaanib piki Toompea tugimüüri rajada istumiskohtadega ääristatud jalutusraja. Esmaspäeval, 1. aprillil kell 17.30 on kõik huvilised oodatud kesklinna valitsuse hoonesse (Nunne 18) jalutusraja eskiisprojektiga tutvuma.

Kesklinna vanem Monika Haukanõmm sõnas, et linnaosavalitsuse eesmärk on juba pikemat aega olnud Toompea tugimüüri ümbruse korrastamine. «Poolteist aastat tagasi lõppes tugimüüri restaureerimine ning nüüd oleme jõudnud ka selleni, et tugimüüri äärde saab rajada ühe mõnusa jalutusraja, kus nautida vaateid nii merele kui ka all-linnale. Praegu on inimesed sunnitud kõõluma porisel ja ebaturvalisel isetekkelisel jalgrajal,» rääkis ta.

Koos istumiskohtade ja vaateplatooga rada hakkab kulgema Patkuli trepist kuni Falgi teeni. Tööde käigus sillutatakse tee kergkruusa katendiga ja rajatakse selle äärtesse välisvalgustus. Samuti seotakse rada nii Toompea staadioni kui ka Pilstickeri trepiga.

Jalutusraja projekti lõplik valmimine jääb maikuusse, misjärel tuleb saada ehitusluba ning korraldada ehitushange. «Loodame, et hiljutised muutused linnavõimus seda pikalt kavandatud projekti ei mõjuta,» lisas Haukanõmm.

Kuna Tallinna linnaosavanemate ameteid on tava järgi täitnud poliitikud, siis seoses linnavalitsuse vahetusega lahkub suure tõenäosusega peagi ametist ka Haukanõmm ise.

18. märtsil algas remont ka vanalinna äärest Toompeale viival Patkuli trepil. Tööde sujuvaks kulgemiseks on jalakäijate ohutuse tagamiseks trepp läbipääsuks suletud 1. juunini. Suvel on kavas üks trepipool liikumiseks taas avada. Trepi korrastamine jõuab lõpule septembris. Remonditud Patkuli trepp koos loodava Toompea jalutusrajaga moodustab terviku Pilstickeri trepiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles