ALTERNATIIVTURG Saunum jäi möödunud aastal miljoni euroga kahjumisse

BNS
Copy
Saunumi kerisega saun.
Saunumi kerisega saun. Foto: Saunum

2023. aastal kasvas Saunum Groupi konsolideeritud käive 68 protsendi võrra, 3,7 miljoni euroni, mille juures vähenes ettevõtte puhaskahjum 2022. aastal teenitud 1,6 miljonilt eurolt 1 miljonile eurole.

Saunum on pidanud 2023. aastal Euroopa kehva majanduskeskkonna ja jahtunud ehitusturuga kohanema. Ettevõte on koondanud töötajaid, kärpinud turundus- ja arendustegevusi, keskendudes samal ajal rohkem Põhja-Ameerika turule ja välisaunade tootmisele, millele jätkuvalt ostjaid näib jaguvat. Nii Põhja-Ameerika turule suunatud keriste ja automaatika müük kui ka välisaunade müük on võrreldes 2022. aastaga näidanud märkimisväärset kasvu ning 2024. aasta alguse indikatsioon näitab lähitulevikus ka kasvu jätkumist, teatas Saunum börsile.

Esimesed keriste konteinerid saatis ettevõte Põhja-Ameerikasse möödunud aasta märtsis ja mai lõpus ning täitis jätkutellimuse novembris. Just 2023. aasta teises pooles on Põhja-Ameerika partnerid ettevõtte kinnitusel Saunumi tooteid tutvustanud ning kasvavas tempos müüma hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles