ALTERNATIIVTURG TextMagic plaanib fondiemissiooni teel suurendada aktsiakapitali

BNS
Copy
TextMagicu IPO üritus Kultuurikatlas.
TextMagicu IPO üritus Kultuurikatlas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

TextMagic AS plaanib fondiemissiooni teel suurendada aktsiakapitali ja seejärel vähendada aktsiakapitali eesmärgiga teha aktsionäridele väljamaksed ning moodustada omakapitali vabatahtlik reserv, teatas ettevõte börsile.

Aktsiakapitali suurendamise ja vähendamise ning vabatahtliku omakapitali reservi loomise eesmärk on võimaldada firma aktsionäridele väljamakseid. Seejuures tagades, et väljamaksed on kooskõlas seaduses sätestatuga ning omakapital vastaks ettevõtte tegevusega seotud vajadustele ja riskidele.

Vabatahtliku reservi loomiseks plaanib TextMagic esmalt fondiemissiooni kaudu suurendada iga aktsia arvestuslikku väärtust 3,85 euro võrra ning seejärel vähendada iga aktsia arvestuslikku väärtust 3,85 euro võrra aktsiakapitali vähendamise teel. Vähendamise tulemusena tehakse aktsionäridele väljamakse summas 0,35 eurot aktsia kohta ja ülejäänud osas tekib vabatahtlik reserv. Protsessi jooksul aktsionäride osalused ei muutu ning aktsia nimiväärtus on protsessi lõpus 0,10 eurot aktsia kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles