Ekspert selgitab, millist kinnisvara müüakse Eesti saartel

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
XX sajandi suvila.
XX sajandi suvila. Foto: Sille Annuk

Saarte kinnisvaraturg aktiveerub varakevadel, kui hakatakse tegema suvehooaja plaane. Kinnisvara24 turundusjuht Martin Matsberg tegi ülevaate ostjate eelistustest.

«Kõige enam tuntakse huvi Saaremaa, Hiiumaa ja Muhu kinnisvara vastu, aga erilisi suvilaid ja privaatseid kodusid on müügil ka Naissaarel, Pranglil, Kihnus, Ruhnus, Abrukal ja Vormsi saarel,» märkis Matsberg ja lisas, et Eestis on üsna palju väikesaari ja laidusid, mistõttu pole ebatavaline, et kinnisvara ostja saab ühtlasi ka saare ainsaks elanikuks.

Peamiselt soovitakse kinnisvaraportaali turundusjuhi sõnul saartel soetada suvitamiseks sobivat kinnisvara. «Suurim nõudlus on suvilate ja maamajade järele, aga otsitakse ka ranna ääres asuvaid krunte või turistide majutamiseks sobivaid puhkemajasid. Viimaste aastate trendina on kasvanud huvi väikemajade vastu, mille rajamine on lihtsustatud, sest alla 20-ruutmeetrise ehitusaluse pinna ja kuni viie meetri kõrguse puhkemaja või saunamaja ehitamiseks pole vaja taotleda ehitusluba.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles