Finantsettevõttejuht: Eesti Panga majandusprognoos annab lootust

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Reelika Sõnitsar, smeGo Eesti tegevjuht.
Reelika Sõnitsar, smeGo Eesti tegevjuht. Foto: smeGO Eesti

Eesti Panga teisipäeval tutvustatud kevadine majandusprognoos annab lootust, et juba enam kui kaks aastat vindunud majanduskriis hakkab lõppema, arvab väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele (VKE) finantslahendusi pakkuva smeGo Eesti tegevjuht Reelika Sõnitsar.

«Väga hea uudis on see, et euroala hinnakasv pidurdub jätkuvalt ja on jõudmas kahe protsendi juurde, mis on Euroopa Keskpanga eesmärk. See annab lootust, et juba tükk aega kõrgel püsinud intressimäärad hakkavad pikkamisi langema ja laenuraha seeläbi odavnema, mis annab ettevõtjatele, eriti majanduse alustalaks olevatele VKEdele, kindlust taas investeerima hakata ja tarbijatele julgust jälle suuremaid oste teha,» märkis Sõnitsar.

Eesti ettevõtted on Sõnitsari sõnul oma töötajaid hoidnud ja pole asunud neid kergekäeliselt koondama, vaid on pigem vähendanud investeeringuid, sest inimesed on iga ettevõtte kõige väärtuslikum ressurss. «Tänu sellele ei ole tööturg erinevalt eelmisest suurest kriisist aastal 2009 väga hullusti räsida saanud, kuid sel aastal on siiski veel oodata mõningast töötuse kasvu – Eesti Panga hinnangul 7,6 protsendini – enne kui see taas langema hakkab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles