Euroopa idusektori investeeringutest ligi pool läheb süvatehnoloogiasse

BNS
Copy
50-eurosed rahatähed. Pilt on illustreeriv.
50-eurosed rahatähed. Pilt on illustreeriv. Foto: D-VISIONS/Shutterstock

Startup Estonia teadusmahuka iduettevõtluse projektijuhi Inga Kõue sõnul suunatakse ligi 40 protsenti Euroopa investeeringutest süvatehnoloogia iduettevõtetesse.

Euroopa riigid on kõrgtehnoloogiliste iduettevõtete meelitamiseks käivitanud toetusprogramme, mis hõlmavad nii otseinvesteeringuid ja tootmiseks vajaliku maa tasuta eraldamist kui ka välistalentide värbamiseks soodsa poliitika kujundamist, teatas Startup Estonia.

«Süvatehnoloogias nähakse suurt majanduspotentsiaali ning mitmed suured Euroopa riigid eesotsas Prantsusmaaga on võtnud eesmärgiks teadus- ja arendustegevuse jõulise edendamise ning rahvusvaheliste investeeringute meelitamise oma riiki. Kui veel mõned aastad tagasi oli meie startup-viisa programm Euroopas unikaalne, siis täna tegelevad ka teised riigid väga aktiivselt välistalentide toomiseks soodsa poliitika kujundamise ja erinevate toetusmeetmete väljatöötamisega. Aina suuremat tähelepanu pööratakse ka ühiskonnas valitsevate hoiakute teadlikule juhtimisele,» tõi Kõue pressiteates välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles