ÕHTUMAA ALLAKÄIK? Eksperdid hoiatavad: Euroopast on saamas «heaolumuuseum», innovatsioon sünnib USAs (1)

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Kui Saksamaal arutatakse selle üle, kas töölepingut võib allkirjastada e-kirja teel või tuleb see siiski paberile printida, toimub tõeline innovatsioon USAs ja Aasias.
Kui Saksamaal arutatakse selle üle, kas töölepingut võib allkirjastada e-kirja teel või tuleb see siiski paberile printida, toimub tõeline innovatsioon USAs ja Aasias. Foto: GLENN CHAPMAN / AFP / Scanpix

Kas töölepingut võib allkirjastada e-kirja teel või tuleb see siiski paberile printida? See on üks teemadest, mille üle aasta alguses Saksamaal vaieldi. USAs tehti aga samal ajal mitu maailma muutvat läbimurret.

Ameerika tehnoloogiaringkondades kutsutakse Euroopat juba ammu «teiseks maailmaks», kirjutas Yle. Põhjuseid selleks on mitu. Nii on Saksamaa jäänud kinni oma heaolu kütkesse, kaotades kunagist konkurentsieelist, kuna odav energia ei tule iial tagasi.

Samal ajal tehakse USAs suuri uuendusi infotehnoloogias, biotehnoloogias, lennunduses, kosmosetehnoloogias, taastuvenergias, tehisintellektis ja finantstehnoloogias. Probleem on ka selles, et kui Euroopas seisavad ettevõtjad tihti silmitsi bürokraatiaga, siis USAs tehakse maailma muutvaid läbimurdeid õitsevates start-up-ettevõtetes ja uurimisinstituutides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles