Üheksa kuud lennujaamas elanud mees sai uue kodu (1)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Lennujaam. Pilt on illustratiivne.
Lennujaam. Pilt on illustratiivne. Foto: Darcy Lawrey / Pexels

83-aastane mees elas üheksa kuud Itaalias Bologna lennujaamas. Nüüd paigutas linn ta hotelli elama, kuni talle antakse sotsiaalkorter.

Mees nimega Arnaldo kolis oma kodust välja, sest ta ei suutnud enam üüri maksta, kirjutab Euronews. Riik maksis talle küll pensionit, kuid sellest ei piisanud korteri üürimiseks. Tavapärane pension on Itaalias veidi üle 500 euro kuus, kuid seda makstakse 13 korda aastas.

Alguses kolis mees elama lennujaama juurde õue, kuna ta ei soovinud töötajaid ja lennujaama külastajaid häirida. Kuid külmemate ilmade saabumisel kolis ta lennujaama registreerimisalasse. Bologna linn asub Põhja-Itaalias ja seega esineb seal talvel miinuskraade.

Kui Arnaldo oli end lennujaamas sisse seadnud, sai ta ootamatu vastuvõtu osaliseks – lennujaama töötajad tõid talle magamiskoti ning andsid talle pidevalt süüa ja kohvi. Lisaks toodi talle iga päev värske ajaleht.

Viimaks tuli linnavalitsus mehele appi ja paigutas ta tasuta hotelli elama. Sotsiaalhoolekande nõunik Luca Rizzo Nervo ütleb, et Arnaldo ei võtnud kohaliku omavalitsusega ühendust, enne kui otsustas lennujaama kolida. Kui nad Arnaldo juhtumist teada said, pakuti mehele kohe toetust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles