EL algatas USA tehnoloogiahiidude suhtes uurimise: suured trahvid on õhus

Copy
Apple'i logo nutitelefonis ELi lipu taustal. Euroopa Liit algatas Apple´i, Google´i emafirma Alphabeti ja Meta suhtes uurimise.
Apple'i logo nutitelefonis ELi lipu taustal. Euroopa Liit algatas Apple´i, Google´i emafirma Alphabeti ja Meta suhtes uurimise. Foto: Omar Marques / SOPA Images via ZUMA Press Wire / Scanpix

Euroopa Liit algatas esmaspäeval uue digitaalseaduse alusel Apple'i, Google'i emafirma Alphabeti ja Meta suhtes uurimise, mis võib lõppeda USA tehnoloogiahiidudele suurte trahvidega.

Euroopa Komisjon kahtlustab, et nende ettevõtete rakendatud meetmed ei täida piisava tõhususega nende kohustusi vastavalt digitaalsete turgude seadusele (DMA), selgitas ELi konkurentsiregulaator.

Eurooopa Komisjon teatas, et uurimine puudutab Alphabeti rakendusi Google Play ja Google Search, Apple’i rakendustepoodi App Store ja veebilehitsejat Safari ning Meta nõusolekumudelit «Maksa või nõustu». Komisjon kahtlustab, et nende kolme ettevõtte kehtestatud meetmed ei vasta digiturgude määrusest tulenevatele kohustustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles