Keskpanga nõukogu esimees otsib tagasivalimiseks toetust

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik.
Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik. Foto: Liis Treimann

Eesti Panga nõukogu esimehe Jaan Männiku ametiaeg täitub tuleva aasta juunis. Tagasivalimiseks on tal vaja sotside, IRLi ja Keskerakonna toetust. Reformierakonna soosingule Männikul lootust pole, isiklike suhete ja skandaalide pärast asepresidentide ja keskpanga presidendi valimise ümber.


Männik andis eelmisel nädalal Postimehele intervjuu, kus rääkis, et mõistab nii Keskerakonna dissidendi Kalle Laaneti väljaheitmist kui ka IRLi sisemist puhastamist. Männik ise toonitas, et soovib sellega näidata: uuel Eesti Panga juhatusel pole kerge hakkama saada suures organisatsioonis, mis neid ei toeta.

«Eesti Panga sisekultuuri muutus võtab palju aega, kui tahta inimeste suhtumist muuta: oleme rahaga kokkuhoidlikumad ja rohkem avatumad,» ütles Männik.

Kriitikute hinnangul püüab aga Männik kindlustada endale kolme parlamendierakonna toetust tagasivalimiseks. «Kui tahad majandusküsimustega tegeleda, siis ei piisa sellest, et oled Jaan Männik,» ütles ta eile. «Eesti Panga nõukogu esimees on ametlik esindaja, keda kuulatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles