Riigikohus langetas Eesti-Soome raudteetunneli osas otsuse (2)

BNS
Copy
Riigikohus
Riigikohus Foto: Kristjan Teedema

Riigikohus selgitas reedeses otsuses Eesti ja Soome vahelise raudteetunneli asjus, et riigi eriplaneeringut vajava objekti puhul ei ole arendajal õigust nõuda tegevusloa taotlemise eelset keskkonnamõju hindamist.

Kui tavaliselt hinnatakse keskkonnamõju tegevusloa menetluse käigus, võimaldab seadus põhimõtteliselt korraldada keskkonnamõju hindamise ka enne tegevusloa taotluse esitamist, et võimaldada arendajal koguda teavet loataotluse koostamiseks. Keskkonnamõju hindamist ei algatata aga juhul, kui kavandatav tegevus on ilmselgelt perspektiivitu. Kohtuasjas oli arutluse all küsimus, mida selle all mõista.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet oli sellel alusel Eesti ja Soome vahelise raudteetunneli rajamise keskkonnamõju hindamise algatamisest keeldunud, kuna sedavõrd olulise objekti rajamiseks on enne tegevusloa taotlemist vaja koostada riigi eriplaneering, ent seda pole isegi algatatud. Riigikohtu halduskolleegium nõustus, et sellises olukorras võib jätta keskkonnamõju hindamise algatamata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles