Investorid panustavad eurooplaste tarbimisele

Tõnis Oja
Copy
Eile börsidebüüt parfüümide jaemüügiketil Douglas. Fotol Douglase pidulik börsikella helistamine Frankfurdi börsil.
Eile börsidebüüt parfüümide jaemüügiketil Douglas. Fotol Douglase pidulik börsikella helistamine Frankfurdi börsil. Foto: STAFF

Kolmapäeval andis luksuskaupade tootja Gucci kasumihoiatuse, mistõttu kukkus selle emafirma Keringi aktsia 12 protsenti. Langus vedas alla ka teisi luksuskaupade tootjate aktsiaid, ent siiski peetakse langust pigem Gucci- kui tööstusharukeskseks.

Pigem vastupidi. Majandusleht Financial Times kirjutab, et investorid panustavad Euroopa turismi-, jaekaubandus- ja luksuskaupade aktsiatele, sest usutakse majanduse peatset taastumist ning et inimesed hakkavad rohkem puhkusereisidel käima ja luksuskaupu soetama.

Näiteks Euroopa autotootjate Renault ja Stellantis aktsiate hinnad on alates veebruari algusest kerkinud enam kui 25 protsenti. Stellantis on suur rahvusvaheline konglomeraat, kuhu kuuluvad Itaalia-USA autotootmisgrupp FiatChrysler ning Prantsusmaa PSA Grupp.

Peale autotootjate on samas ajavahemikus 15 protsenti kallinenud Saksamaa meelelahutusgrupi Eventim ning Taani juveelitööstusette­võtte Pandora osakud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles