Valitsus kiitis heaks plaani võtta krüptovaraturg rangema kontrolli alla

BNS
Copy
Krüptovara bitcoin.
Krüptovara bitcoin. Foto: Aloisio Mauricio / ZUMA Press / Scanpix

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks krüptovaraturu seaduse eelnõu, millega muu hulgas viiakse finantsinspektsiooni järelevalve alla nii krüptovarateenuse osutajad kui ka krüptovara emitendid.

Mullu 31. mail jõustus Euroopa Parlamendi ja nõukogu niinimetatud MiCA määrus, mis kehtestab turuosalistele liiduülesed reeglid krüptovaraturul tegutsemiseks. See võimaldab krüptovarateenuse osutajatel pakkuda oma teenuseid samade reeglite alusel kõikides liikmesriikides. Uue seadusega tagatakse nimetatud määruse nõuetekohane riigisisene rakendamine, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

MiCA määruse eesmärk on toetada innovatsiooni ja ausat konkurentsi ning tagada samal ajal investorite piisav kaitse ja krüptovaraturgude usaldusväärsus. Määrus reguleerib näiteks krüptovaraturu osalisele tegevusloa andmist, tema juhtimise korraldamist, nõudeid kapitalile, kohustust tegutseda kliendi parimates huvides, ausalt, õiglaselt ja professionaalselt, klientide krüptovara ja raha kaitset, kaebuste käsitlemist, huvide konflikti juhtimist ja muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles