Balti ehtemüüja pakub 10-protsendilise intressiga võlakirju

BNS
Copy
Grenardi kauplus.
Grenardi kauplus. Foto: Grenardi

Balti riikide kõige kiiremini kasvav ehete jaemüügiettevõte AS Grenardi Group, Grenardi ja Giveni kaupluste emaettevõte sai Läti Pangalt heakskiidu tagatud võlakirjade emissiooni korraldamiseks – 10-protsendilise intressiga võlakirjade märkimine algab esmaspäeval, 25. märtsil ja kestab kuni 15. aprillini.

Võlakirjaemissioon toimub kõigis kolmes Balti riigis ja võimaldab grupil kaasata võlakirjaprogrammi ajal avaliku pakkumise kaudu kuni 17 miljonit eurot. Esimeses osas plaanib ettevõte kaasata kuni 12 miljonit eurot. Fikseeritud 10-protsendilise intressimääraga ja kolmeaastase tähtajaga võlakirjadesse saavad investeerida nii jae- kui ka institutsionaalsed investorid.

«Oleme kasvanud pea 25 aasta jooksul kohalikust ettevõttest ja väikesest perefirmast Balti riikide juhtivaks ehtekaupluste jaemüügiketiks ning kavatseme tugevdada oma juhipositsiooni piirkonnas veelgi. Grupi 2023. aasta tugevaid majandustulemusi iseloomustas käibe ja EBITDA kahekohaline kasv, mis näitab meie kiiret piirkondlikku laienemist. Võlakirjaemissioon on kättesaadav laiemale avalikkusele, võimaldades nii institutsionaalsetel kui ka jaeinvestoritel, sealhulgas meie klientidel, osaleda grupi eduloos,» rääkis Grenardi Groupi juhatuse esimees ja tegevjuht Ģirts Rudzītis.

Võlakirjaemissiooniga kaasatav raha suunatakse grupi olemasolevate võlakirjade refinantseerimiseks ning grupi edasisse kasvu: kauplustevõrgu ja sortimendi laiendamisesse ning omandamistehingute finantseerimiseks.

Võlakirjaemissiooni korraldaja on AS Signet Bank, õigusnõustamist pakub advokaadibüroo Eversheds Sutherland Bitāns.

Signet Banki investeerimispanganduse juhataja Kristiāna Janvare ütes, et kogenud emitendina, kellel on juba kaks võlakirjaemissiooni Nasdaqi nimekirjas, on AS Grenardi Group suurepärane näide sellest, kuidas ettevõte saab kapitaliturgudelt rahastamist edukalt oma kasvustrateegia saavutamiseks kasutada. «Avaliku pakkumise kaudu saavad nii Balti jaeinvestorid kui ka grupi lai klientuur võimaluse investeerida võlakirjadesse ja ühineda grupi investorite lojaalsusprogrammiga.»

Läti, Eesti ja Leedu avalikus võlakirjapakkumises pakub ASi Grenardi Group investoritele võimalust osta kuni 120 000 võlakirja nominaalväärtusega 100 eurot võlakirja kohta, millel on 10-protsendiline fikseeritud aastane intressimäär ja kolmeaastane tähtaeg. Märkimine on avatud nii institutsionaalsetele kui ka jaeinvestoritele ning sisaldab ka vahetuspakkumist olemasolevate võlakirjade investoritele, kelle võlakirjade lunastustähtaeg on 2024. aasta aprillis. Võlakirjad tagatakse pandiga ASi Grenardi Group tütarettevõtete varadele, mis koosnevad peamiselt kõrge likviidsusega kuldehtest. See annab investoritele täiendava kindlustunde nende investeeringute tegemisel.

AS Grenardi Group pakub investoritele võimalust liituda lojaalsusprogrammiga. Investeerides üle 500 euro algse võlakirjapakkumise ajal, avaneb investoritel eksklusiivne võimalus osaleda lojaalsusprogrammis. See annab neile õiguse saada 15-protsendilist soodustust ostudelt Grenardi ja Giveni kauplustes koos teiste hüvedega vastavalt investeeritud summale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles