Toiduliit: magustatud jookide maks mõjuanalüüsita on vastutustundetu (2)

BNS
Copy
Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp
Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp Foto: Erakogu

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa hinnangul on kavandataval magustatud jookide maksul olematu mõju tarbijate tervisenäitajatele ning see toob kaasa kuluka halduskoormuse nii riigile kui ettevõtjatele.

«Magustatud jookide maksul puudub igasugune loogiline põhjendus ja mõjuanalüüs. Vastupidi – valeandmetele viidates ja ignoreerides tervet rida probleeme, mida planeeritav maks endaga kaasa toob, tehakse limonaadist koll, et näidata ülekaalu probleemiga tegelemist. Me ei eita, et ülekaal ja sellega kaasnevad tervisemured on ühiskonnas murekohaks ja toidutööstused on alati propageerinud tasakaalustatud toitumist, kuid kavandatav meetod kõlab nagu sooviksime plaastriga koroonat ravida,» kommenteeris Potisepp pressiteate vahendusel.

Toidutööstuse Liidu väitel on teistes riikides magustatud jookide maksul olnud negatiivne mõju riigieelarvele ja olematu tulemus rahvastiku tervisenäitajate osas. Maksu tulemusel suureneb liidu sõnul ka piiriülene kaubandus, väheneb sektori konkurentsivõime ning laostuvad eelkõige kohalikud väike- ja mikroettevõtteid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles