Luminori peaökonomist: lihtsaid lahendusi meil ei ole

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Kui me tahame tõsimeeli rääkida Eesti majanduse mahu märkimisväärsest kasvatamisest, siis peame tegema raskeid valikuid, võtma riske ning langetama tarku otsuseid, leiab Luminori peaökonomist Lenno Uusküla.
Kui me tahame tõsimeeli rääkida Eesti majanduse mahu märkimisväärsest kasvatamisest, siis peame tegema raskeid valikuid, võtma riske ning langetama tarku otsuseid, leiab Luminori peaökonomist Lenno Uusküla. Foto: Mihkel Maripuu

Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla ütles Luminor panga kevadise majandusprognoosi tutvustusel, et Eestis oodatakse majanduskasvu nagu Samuel Becketti absurdiklassikas Godot'd – vaadatakse ühes ja teises suunas ja ega teata täpselt, mida oodatakse.

Tegelikult on Eestis aga mida oodata, sest Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) on kaheksa kvartalit järjest languses olnud ning tiputaseme ehk 2021. aasta lõpuga võrreldes oleme kukkunud 5,6 protsenti.

Kui aga arvestada siia juurde Ukraina sõjapõgenikega kaasnenud rahvastiku kasvu, siis on SKT langus ühe inimese kohta olnud isegi suurem – 8,1 protsenti. «Selle languse tasandamine võtab aega ja 2021. aasta taseme juurde jõuame kolme aasta pärast,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles