Ettevõtjad majandusplaanist: loodame, et jõud ei rauge ja jõutakse sisuliste tegevusteni

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo tutvustab majanduspoliitika uut plaani, mille eesmärk on luua majanduskeskkond, kus on lihtne olla ettevõtja.
Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo tutvustab majanduspoliitika uut plaani, mille eesmärk on luua majanduskeskkond, kus on lihtne olla ettevõtja. Foto: MKM

Reedel esitles majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo Eesti majanduspoliitika uut plaani, mille eesmärk on luua majanduskeskkond, kus on lihtne olla ettevõtja. Ettevõtjate katusorganisatsioonid tunnustavad tehtut ja loodavad, et kogu jõud ei kulu vaid uhke nimega paberi koostamiseks.

Majandusplaani on koondatud üheksa põhimõtet ja lahendust, mis loovad ministeeriumi hinnangul vähem kammitsaid ebavajalike regulatsioonide ja bürokraatiaga ning rohkem haritud ja kvalifitseeritud tööjõudu, eksporti, investeeringuid, teadus- ja arendustegevust.

Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni president Ille Nakurt-Murumaa tundis heameelt, et majandusministeerium on koostanud taolise plaani, kuid teisalt tõdes ta, et EVEA ettepanekuid seal väga arvesse ei võetud. «Pole kusagilt näha, et see plaan suurendaks regionaalselt tasakaalustatud arengut, kuid see on meie majanduse arengu võtmesõna,» rääkis ta. «Infrastruktuur ei ole ainult neljarealine Tartu-Tallinn maantee, vaid riigi kohalolek ja teenuste kättesaadavus ühtlaselt kogu riigis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles