Miks ei teinud Air Baltic pakkumist Nordica ostmiseks?

PM Majandus
Copy
airBaltic Riia lennujaamas.
airBaltic Riia lennujaamas. Foto: Ieva Leiniša / LETA /Scanpix

Air Baltic ei teinud pakkumist Nordica ostmiseks, sest ettevõtte fookuses on laiendada ühendusi teiste riikidega, seda ka Eestis, kirjutab ERR.

Pakkumise Nordica ostuks esitas mitu Euroopa ettevõtet, Läti lennufirma Air Baltic pakkumist aga ei teinud. Air Balticu juht Martin Gauss ütles ERR-ile, et ühelt poolt neil ei olnud seda pakkumist võimalik teha, teisalt ongi lennufirmal praegu teistsugused arenemisplaanid.

«Me ei teinud pakkumist Nordica ostmiseks, kuna hetkel kehtivad meile Euroopa liidu koroona-abipiirangud, mille järgi me ei saa teisi lennufirmasid osta. Samas kui see olekski hetkel võimalik, siis me ei näeks Nordicat Air Balticu täiendusena, kuna soovime Eestis kasvada juba praeguste tegevusliinide pealt,» ütles Gauss.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Valitsus kinnitas veebruaris otsuse, millega antakse kliimaministrile nõusolek võõrandada 100 protsenti riigile kuuluvatest Aktsiaseltsi Nordic Aviation Group (NAG) aktsiatest. Nordic Aviation Groupi ainuaktsionär on Eesti riik ning riigile kuuluva osaluse valitsejaks on kliimaministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles