Üleöö haamri alla: firmade sarikustutamine on toonud kaasa uue probleemi (7)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Kui abikaasad on valinud ühisvara, siis võib lahutuse puhul muutuda vara jagamise keeruliseks.
Kui abikaasad on valinud ühisvara, siis võib lahutuse puhul muutuda vara jagamise keeruliseks. Foto: Kristjan Teedema

Nii ettevõtlusorganisatsioonide kui ka pankade andmetel on Eestis rida ettevõtteid, mille kustutamine võib pahaaimamatutele inimestele ootamatuid probleeme kaasa tuua.

Kes ettevõtte majandusaasta aruannet õigel ajal ära ei esita, riskib ettevõtte kustutamisega. Äriregistris tehakse vastav märge ja firma on läinud. Kui tegu on nii-öelda tühja riiulifirmaga, kus mitte midagi ei toimunudki, pole sellest hullu. Kuid nii pangad kui ka ettevõtlusorganisatsioonid on öelnud, et kustutamine on tabanud juba ka täies elujõus ettevõtteid, kes mingil põhjusel nüüd kustutamisele lähevad ja hulga kohustusi endast maha jätavad.

Mis saab sellisel juhul töötajatest, kellel pole justkui enam kelleltki palka nõuda? Mis saab kaupa või teenust pakkunud tarnijatest, kelle jaoks ei olnud varem ühtegi märki – peale majandusaasta aruande hilinemise – et tema äripartner raskustes on? Sest kui ettevõte kustutamisele läheb, võib firma pangakontol raha olla, et töötajatele ja äripartneritele ja pangale tasuda, aga kasutada seda saa.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles