Tiina Lokk: Eestis keskendutakse liialt kärpimisele ega nähta suurt pilti (1)

Sander Silm
, ajakirjanik
Copy
Tiina Loki arvates kiputakse Eestis liialt palju kärpima, nägemata sealjuures majanduses tervikpilti.
Tiina Loki arvates kiputakse Eestis liialt palju kärpima, nägemata sealjuures majanduses tervikpilti. Foto: Tairo Lutter

Pimedate Ööde Filmifestivali juht Tiina Lokk nentis täna Postimehe saates «Mis uudist?», et Eesti juhid ei oska näha majanduses laiemat pilti ning keskenduvad selle asemel pelgalt kärbetele.

«Mind hämmastab, kuidas me meeleheitlikult üritame eelarvet kokku saada, kuid samas ei suuda näha tervikpilti,» rääkis ta. Tiina Lokk tõi näitena käibemaksutõusu hotellidele, mis tooks riigieelarvesse 20 miljonit eurot. Samas kui sama raha toob Eestisse ka üks suurkontsert. Paraku ei pruugi enam suurkontserdid Eestisse tulla, sest Eesti on muutunud väga kalliks. Sestap pole ka imestada, kui eestlased on hakanud kolima odavasse Hispaaniasse.

Rääkides loomemajandussektori olukorrast, nentis Lokk, et vaatamata sellele, kui palju panustab Eesti loomemajandus SKTsse, on tegemist ilmselgelt alahinnatud sektoriga. «Loomemajandus panustab SKTsse samapalju kui ehitus ja põllumajandus, kuid saab kordades vähem toetusi, näiteks PÖFF toob igal aastal Eestisse 11 miljonit eurot, PÖFFiga on seotud 600 ettevõtet ja meid kajastatakse 93 riigis,» tõi ta näite. Kui PÖFF peaks oma tegevuse lõpetama, jääks Eestil aastas saamata vähemalt 10 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles