Viljar Arakas: Eestile oleks vaja üht olümpiavõitu (1)

Sander Silm
, ajakirjanik
Copy
Viljar Araka hinnangul näeb Eesti ettevõtja kõike liialt tumedalt, kuid igas halvas olukorras on midagi head.
Viljar Araka hinnangul näeb Eesti ettevõtja kõike liialt tumedalt, kuid igas halvas olukorras on midagi head. Foto: Tairo Lutter / Postimees

EfTEN Capitali juhatuse esimees Viljar Arakas tõdes majanduskonverentsil «Tuulelohe lend 2024», et ta ei näe Eesti ettevõtjatel sellist ambitsioonikust, nagu on leedukatel. «Meile oleks vaja ühte olümpiavõitu, mis annaks ka ettevõtluses indu võistelda,» muigas ta.

Majanduskonverentsi paneeldiskussioonis «Kui konkurentsivõimeline on Eesti majandus?» ütles Arakas, et kui Leedu ettevõtjatel on tohutu ambitsioon maailma vallutada, siis Eestis ta seda ei näe. «Eesti ettevõtja näeb kõike liialt tumedalt ja muretseb liiga palju, kuid ka halvas on alati midagi head,» rääkis ta.

Arakas tõi näitena, et keegi ei vaidle vastu, et Baltimaad on julgeoleku seisukohalt praegu keerulises olukorras, kuid see on avanud ettevõtjatele ka uued võimalused. Nii näiteks sõlmis EfTEN Capitali Lätis mahuka üürilepingu Kanda kaitsejõududega. «Meil on vaja sõpru ja meil on vaja lugusid, mida rääkida,» ütles ta, tuues näitena Bolti, mis on vaieldamatult üks Eesti paljudest edulugudest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles