Nordicat tahab osta mitu Euroopa firmat

PM Majandus
Copy
Nordica lennukid Tallinna lennuväljal.
Nordica lennukid Tallinna lennuväljal. Foto: Erik Prozes

Tähtajaks esitas pakkumise Nordica ostuks mitu Euroopa ettevõtet, kuid läbirääkimiste huvides kliimaministeerium nende nimesid ei avalda. Samuti ei teata, kaua otsusteni jõudmine aega võtab, vahendab ERR.

Eelmisel nädalal laekus riigile kuuluva aktsiaseltsi Nordic Aviation Group ostmiseks mitu pakkumist, kuid mitu täpselt ja kes pakkumised tegi, ministeerium ei soovi öelda.

«Nordica erastamise osas saame öelda, et laekus mitu pakkumist Euroopa ettevõtetelt,» ütles ERR-ile kliimaministeeriumi asekantsler Sander Salmu.

Nüüd minnakse edasi läbirääkimistega, kuid kaua need aega võiksid võtta, ministeeriumist öelda ei osatud.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Valitsus kinnitas veebruaril heaks otsuse, millega antakse kliimaministrile nõusolek võõrandada 100 protsenti riigile kuuluvatest Aktsiaseltsi Nordic Aviation Group (NAG) aktsiatest. Nordic Aviation Groupi ainuaktsionär on Eesti riik ning riigile kuuluva osaluse valitsejaks on kliimaministeerium.

NAG asutati 2015. aasta oktoobris. Ettevõtte asutamisel olid peamised eesmärgid tagada Tallinnast lennuühendused, pakkuda lennundusturul konkurentsi ning toimida äriliselt jätkusuutlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles