Tallinna Sadam pakub arendajatele Muuga sadama vabasid alasid

BNS
Copy
Muuga sadam.
Muuga sadam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

AS Tallinna Sadam käivitas konkursi, et leida koostööpartnereid Eesti suurima kaubasadama, Muuga sadama idaosas asuva 7,6 hektari suuruse ala väljaarendamiseks.

Tallinna Sadama kommertsjuhi Margus Vihmani sõnul on eelkõige siht keskkonnasõbralike kütuste valdkonnal. «Üha rohkem ettevõtteid on võtnud eesmärgiks oma tegevuse keskkonnajalajälje vähendamise, mis eeldab suuresti rohelisematele energiakandjatele üleminekut. Pole kahtlust, et fossiilsete kütuste asendamine keskkonnasõbralike alternatiividega ei puuduta mitte ainult laevandust, vaid kogu transpordisektorit. Seetõttu oleme eelkõige huvitatud leidmaks partnerit, kes rajaks Muuga sadamasse keskkonnasõbralike kütuste laadimis-, käitlemis- ja hoiustamiskompleksi. Samas me ei välista, et konkreetsele alale tekib mõni muu tootmis- või logistikakompleks,» rääkis Vihman.

Muuga sadama idaosas asuv arendatav ala on 76 274 ruutmeetri suurune, kuid seda on võimalik laiendada mere arvelt veel kuni 67 978 ruutmeetri võrra. Alal on juurdepääs 198 meetri pikkusele ja 10,8 meetri sügavusele kaile. Arendatava maa-ala kohta on Jõelähtme vallavalitsuse korraldusega kehtestatud detailplaneering, millega on planeeringuala jaotatud neljaks krundiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles